Velux takfönster

Takfönster ger dig ett ljusare och vackrare hem

Ett eller flera takfönster ger vackert ljusinsläpp och ger både luft och rymd till vindsvåningen eller en ovanvåning. Idag finns takfönster som både är hållbara, vackra och bygger på modern och energieffektiv teknik. Har du gamla takfönster i din villa eller i din fastighet är det en energibesparande investering att byta till nya och välisolerade fönster. Byggexpressen hjälper dig med trygg installation av Velux Takfönster. Vi har installerat fönster från Velux under många år och med både vackert och hållfast resultat.
Velux Prefabricerade Smyg till Takfönster

Hur lång tid att byta ett takfönster?

Det är en mer komplicerad process än vid ett vanligt fönsterbyte eftersom det görs i taket och kan påverka takets konstruktion och takstolar. När du byter ett fönster som är gammalt kan det behövas göras en del justeringar i taket för att passa in fönster, se till att det blir tätt runt om samt täcka in karmens utsida så att den inte släpper igenom vatten eller snö. Dock handlar det om en halv till en hel arbetsdag för att få fönstret på plats. Då får du snickare och hantverkare som är specialister på att installera Velux takfönster. För det mesta så krävs det inte bygglov att ta upp en ny dörr eller nya fönster i fasaden. Det gäller för det mesta även takfönster, men innan du beställer fönster tänk på att så kontakta din kommun och stäm av vilka bestämmelser som gäller. Vi hjälper dig gärna med både bygglovsfrågor och byten av takfönster – det är bara att kontakta oss!

Vad kostar det att byta ett takfönster?

Det beror på vilken typ av takfönster från Velux du väljer. Det har också betydelse om det är ett gammalt fönster som du byter eller om du vill sätta i ett nytt. Det senare ingreppet innebär en större operation med hålupptagning i taket och eventuellt justering av takstolar samt reglar. Hos oss får du snabbt svar på vad det kan kosta att byta ett takfönster och vi gör alltid ett besök på plats för att se vad takfönsterbytet kommer att innebära i praktiken.

När ska ett takfönster bytas?

Ett takfönster som läcker in fukt och väta utifrån ska bytas omgående. Med läckor riskerar du inte bara att få in vatten inomhus utan du kan även få åverkan på isolering, takstolar och bärande konstruktioner i huset. Ytterligare ett tecken på att ett takfönster behöver bytas är om ytan har blivit mjölkig och har en beläggning som inte går att tvätta bort. Andra faktorer som indikerar att ett fönsterbyte är på gång är om du känner att det drar från ditt befintliga takfönster eller att det släpper in mycket värme på sommaren. Med ett nytt takfönster med treglas kan du täppa till en onödig energiläcka och hjälpa ditt hem att spara på värme och energi.

Vilka takfönster rekommenderar Byggexpressen?

Vi har arbetat med renovering och byte av takfönster precis som insättning av nya takfönster i många år och provat en rad olika tillverkare. För oss har det sedan länge varit självklart att arbeta med installation av Velux takfönster. Det är den enda tillverkaren som du kan välja hos oss. Velux är marknadsledande på takfönster och utvecklar ständigt sina produkter för att fortsätta hålla hög kvalitet. Ett takfönster är mer utsatt än ett fasadfönster och påverkar huset mer vid insättning, därför är det av största vikt att det håller vad det lovar under lång tid. Du kan välja att köpa fönstret direkt av oss eller själv beställa från Velux.

Vad kännetecknar ett bra takfönster?

Ett gediget takfönster är pivåhängt vilket gör att du kan vrida det 180 grader och enkelt rengöra det inifrån. Med en unik gipslist kan Velux takfönster monteras lägre än andra takfönster vilket ger dig möjlighet till att maximera både ljusinsläpp och bättre utsikt både när du står och sitter. Det är en stor fördel jämfört med ett topphängt takfönster. Ett bra takfönster ser också till att behålla värmen inne i huset och bidrar till en effektiv uppvärmning. Velux takfönster har utvecklat en egen kombination av material i fönsterkarmen och fönsterkonstruktionen som ger isolering, lufttäthet och bidrar till effektivare energianvändning.

Kontaktinformation


​​​​​​​Telefon: 0706-500 560
E-post: inbox@byggexpressen.net

Adress


ByggExpressen
Septembervägen 10
451 52 Uddevalla