Köksrenovering

​​​​​​Allt du behöver veta om köksrenovering finns hos Byggexpressen

Köket är en bostads hjärta. Det är rummet där mycket av vardagen pågår och lever, med middagar, söndagsbruncher och måndagsmorgnar. Att skapa ett kök som passar för både vila och umgänge, men också är smidigt att arbeta i är en av de uppdragen vi uppskattar hos Byggexpressen. I över femton år har vi hjälpt kunder i Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg att renovera och bygga nya kök som blir både trivsamma och funktionella. Med erfarna och skickliga hantverkare och snickare får du både användbara idéer och konkreta råd som ger dig ett nytt, vackert och trivsamt kök.
cimg3179cimg3181cimg3182

Hur lång tid tar det att renovera ett kök?

Det beror på hur omfattande förändringarna är. Behöver du flytta rör för vatten, vask och diskmaskin eller behöver du flytta ventilation till den nya köksön? Eller vill du behålla kökets som det är, men ge det en behövlig ansiktslyftning? Alla sådana här övervägande har stor betydelse för hur lång tid det tar att få ditt nya kök klart.
Det handlar också om hur tillgängligheten av hantverkare och snickare ser ut. Väljer du totalentreprenad, vilket vi rekommenderar, då ser vi till att ta helhetsansvaret och löser hela processen fram till allt är klart. Eftersom vi då står för samordning och tar in vårt nätverk av underleverantörer så kan vi också planera så att det blir så bra som möjligt för dig. Det sparar du tid på. Genom att välja din byggfirma i god tid och planera in köksrenoveringen tillsammans, så kan du se till att effektivisera renoveringsprocessen. Kontakta oss, så berättar vi mer. Vill du veta vilka kök vi har renoverat?

Vad kostar en totalrenovering av kök?

Det är svårt att säga på rak arm, men hos Byggexpressen får du alltid ett ärligt pris och en offert som tydligt visar vad som ingår i vårt uppdrag. Ett kök kan kosta allt mellan 30- och 50 000 kr för mindre förändringar och upp emot 150 000 kr och mer för stora genomgripande renoveringar. Återigen så har det att göra med hur stora förändringar du vill göra. Ett gott råd är att se till att du uppdaterar eller om det behövs, renoverar elen samtidigt och sätter in jordfelsbrytare. Det är en investering i både säkerhet och trygghet som kommer att löna sig i längden. Satsa på kvalitet när det gäller inredning, men tänk igenom dina materialval så att de håller långsiktigt och att du har tid och ork att vårda material som trä, sten och marmor i bänkskivor. Tänk också på att välja vitvaror som har låg elförbrukning, garanti och renommé.

Hur svårt är det att renovera ett kök?

Det beror helt på vilka förändringar du vill göra i ditt kök. Att måla om eller byta kakel och köksinredning är en mindre renovering, medan det innebär mer omfattande ingrepp om du vill flytta en väg, flytta på spis eller vitvaror och kanske bygga en köksö eller göra om arbetsytor. Det bästa rådet från oss är att tänka igenom vilka behov din familj har. Lägg tid på att fundera igenom hur du skapar bra och smidiga arbetsflöden och se till att maximera arbetsytor och förvaring. Du kan alltid använda oss som bollplank och stöd i planering av ditt nya kök. Vi hjälper kunder med alla delar i renoveringen, men kan också gå in och göra vissa delar om du själv vill ansvara för andra bitar. Ett gott råd oavsett är att se till att din köksleverantör står för mätningen av alla mått för inredning som köksstommar och bänkskivor. Det är en investering som säkrar upp för onödiga fel.

Vilka byggregler gäller för köksrenovering?

Byggregler när det gäller kök handlar i korthet om att se till att installation av rörledningar och vattenledningar blir säkert installerade så att de skyddar mot läckage. De tar också upp ventilation och att se till att spis, vitvaror och andra elarbeten är rätt och säkert installerade. Hos Byggexpressen får du alltid utbildade hantverkare, som har certifierade elektriker och som är medlem i branschorganisationer. Det innebär att du får en renovering som följer gällande branschregler.

Goda byggråd som stöttar din försäkring

Tänk på att en fackmässigt utförd renovering innebär att du har en renovering som följer gällande regler hos Boverket. Det innebär också att när du följer branschregler också har sett till att uppfylla de villkor som din hemförsäkring ställer för att du ska få ersättning om något oförutsett händer.
Se till att du kontrollerar med din hemförsäkring och ditt försäkringsbolag vad som gäller innan du startar din köksrenovering. Det säkraste och mest effektiva sättet att få en korrekt renovering är att välja ett byggföretag som har stor erfarenhet och som alltid använder kunniga och utbildade hantverkare i alla moment. Här kan du se resultatet av några uppdrag hos Byggexpressen.
ek-kok-med-sten-murkok1kok2
  En tillbakaklick, Ek-kök från Marbodal, 2001

Behöver du hjälp med försäkringsskador i köket?

Ibland är olyckan framme och skador i hemmet uppstår. Står du inför en försäkringsskada i köket och behöver hjälp av kunniga hantverkare är Byggexpressen i Uddevalla ett alternativ du bör titta närmare på. Börja dock med att kontakta ditt försäkringsbolag så att skadan blir korrekt registrerad och att du får all information kring hur återställningsprocessen ser ut.
Hos oss kan du sedan få all hjälp du behöver att bygga upp ditt kök igen. Vi har ett stort nätverk av både rörmokare, murare och andra hantverksspecialister som kan hjälpa till med återställning av exempelvis vattenskador, mögelangrepp, skadedjur eller hussvamp. Välkommen att kontakta oss!

Kontaktinformation


​​​​​​​Telefon: 0706-500 560
E-post: inbox@byggexpressen.net

Adress


ByggExpressen
Septembervägen 10
451 52 Uddevalla