Badrumrumsrenovering 

Förnya, gör om och bygg ut hemmet med Byggexpressen

Oavsett om önskelistan innehåller stora eller små byggprojekt  – ditt drömhem är inte långt borta tillsammans med oss. Med rutin, erfarenhet och framför allt välutbildade hantverkare och snickare får du badrumsrenoveringen du längtat efter, Attefallshuset till släktbesöken eller det nya garaget äntligen på plats. Från offert, projektering, byggprocess och slutbesiktning får du en trygg och engagerad partner. Välj ett byggföretag som efter femton år i byggbranschen fortfarande tycker det bästa resultatet är nöjda kunder.

​​​​​​​Välkommen att chatta med oss vi är online!

Vad ingår i en badrumsrenovering?

Det är helt upp till dig, men oftast tjänar du på att göra renoveringen från grunden om du har bestämt dig för att renovera. Fundera på hur många personer som ska använda badrummet, och vilka behov som finns hos just dig. Det kanske behövs två handfat och tvättmaskin, medan duschkabin är bättre än badkar, eller så är det tvärtom som blir bäst. Komponenter som kan ingå i en badrumsrenovering är att förnya fuktspärrar, byta ut golvbrunn, byta rör, byta kakel, måla och byta ut gammal badrumsinredning. Ha en långsiktig inställning till din renovering.

Varför ska du renovera badrummet med Byggexpressen?

Du får utbildade snickare och erfarna hantverkare som har renoverat många badrum genom åren. Vi ser till att var pålästa vad som gäller för isolering, ytskikt och fuktspärrar, så att du kan vara trygg med din renovering. För badrum är det extra viktigt att alla lager byggs upp korrekt så att du får ett långsiktigt skydd mot eventuella fuktskador. Hos oss får du alla kompetenser i ett och samma team och behöver aldrig samordna rörmokare med murare eller snickare. Allt det sköter vi. Med över femton år i branschen får du både lösningar som passar dina önskemål och ditt hems förutsättningar. Börja med att kontakta oss för offert.

Vad är viktigt att tänka på vid badrumsrenovering?

Det allra viktigast är att ditt renoverade badrum är gjort enligt branschens regler och föreskrifter. All renovering ska vara fackmannamässigt utfört, då gäller dina försäkringsvillkor och du får hjälp om något oväntat händer. Se till att kontrollera din hemförsäkring innan du sätter igång badrumsrenovering så att du säkert vet hur dina försäkringsvillkor ser ut.

Våga ställa både stora och små frågor innan du börja renovera. Kontrollera hur rör- och vattenledningar ser ut i badrummet. Är det dags att även byta dessa? Hur ser uppvärmningen ut och hur kan den effektiviseras genom en badrumsrenovering. Ibland är det smartaste att byta interiör, renovera fuktspärrar och se till att få ett nytt fräscht badrum, men ibland är det på lång sikt även bra att diskutera byte av varmvattenberedare och kanske anslutning till solceller för att få smartare uppvärmning av varmvatten.

Se till att du utnyttjar utrymmet maximalt och fundera igenom hur så många behov som möjligt kan bli tillgodosedda. Vi är gärna ditt bollplank och hjälper till med goda råd och idéer. Behöver du inspiration finns flera badrumsreferenser här.

Grunden i en badrumsrenovering som håller över tid, är att se till att alla lager bakom ytskiktet blir korrekta och gjorda helt efter branschens regler. Det handlar inte bara om att fuktspärrar ska sitta, utan att minska risk för skador genom att rör läggs så att de inte riskerar att kunna påverka känsliga ytor med fukt och vatten. Det handlar också om att se till att vatten inte kan nå känsliga ytor. Här kan du se exempel på badrumsrenoveringar.

​​​​​​​Hur mycket kostar en badrumsrenovering?


Det är svårt att säga exakt vad en renovering av badrum kostar eftersom det handlar om badrummets storlek och hur omfattande ändringar som ska göras. Ett gott råd är att vara ute i god tid, så att du har tillgång till hantverkare när du behöver – och att du får den snickaren och byggföretag som du vill. Tänk på att materialval kan göra stor skillnad för vad slutkostnaden blir. Att lägga klinker är exempelvis dyrare i stället för att välja plastmatta. Dessutom kräver kakel på väggar en del förarbete som du inte behöver om du väljer matta. Samtidigt ska du ha ditt badrum under lång tid och göra val som du och din familj trivs med. Prata gärna med oss om hur du kan få en så kostnadseffektiv renovering som möjligt. Vi hjälper gärna till!
En badrumsrenovering är tillsammans med köksrenovering en av de största investeringarna när det handlar om att skapa ett trivsamt hem. Det krävs hantverkskunnande och erfarenhet för att du ska få ett resultat som håller sig snyggt och har ett ytskikt som skyddar mot fukt- och vattenskador. Välj hantverkare som har rätt behörighet och se till att du får ett badrum som klarar de villkor som försäkringsbolag ställer på badrum. Det innebär bland annat att alla ingrepp och förbättringar du gör ska utföras fackmannamässigt och följa gällande byggnormer. Prata med oss!

Kontaktinformation


​​​​​​​Telefon: 0706-500 560
E-post: inbox@byggexpressen.net

Adress


ByggExpressen
Septembervägen 10
451 52 Uddevalla