Utbyggnad

Bygg ut och skapa ditt drömhem med Byggexpressen

Garage, carport, hobbyrum eller en utbyggnad som ger hemmet nya kvadratmeter; att bygga till och bygga kan ge dig ett bekvämare liv. Vi hjälper dig att lösa konstruktion och bygger till så att du får plats med livet bättre. Genom hela processen från byggstart till avslutande besiktning finns vi med. Med utbildade snickare som behärskar både konstruktionsbyggnaden och precisionssnickeri får du en komplett lösning och ett nytt hem. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att börja diskutera möjligheter och lösningar. Vi har en rad utbyggnader bakom oss efter femton år som byggföretag. 

När är det dags att bygga till?

Känner du att kvadratmeterna inte räcker till hemma, men att det finns potential att få ett hus du drömmer om, då är en utbyggnad något att satsa på. Även om det nästan alltid är en stor investering att bygga ut, så är det nära nog alltid en mer ekonomisk affär än att välja att gå vidare till ett nytt hem. Med en utbyggnad så får du mer kvadratmeter till ett långsiktigt hållbart pris.

En utbyggnad, förlängning eller en tillbyggnad är enligt Boverket en åtgärd eller ändring i ditt hus som är tänkt att öka husets volym. Att tilläggsisolera är exempelvis inte ett exempel på tillbyggnad eller utbyggnad. Att inreda en vind räknas inte heller som en tillbyggnad. Det gör däremot en vindskupa, källarutgrävning eller ren utbyggnad som ökar husets kvadratmeter. Både påbyggnader och utbyggnader kan alltså räknas som tillbyggnad enligt Boverket.

Vad kostar en utbyggnad?

Det beror självklart på hur stor utbyggnad det handlar om och vilken funktion tillbyggnaden ska fylla i ditt hem. Kostnaden beror också på ditt hus grundkonstruktion och arkitektur eftersom det påverkar vilka former av tillbyggnad som är möjlig. Ett gott råd är att börja i god tid och ta höjd för att det är ett projekt som kommer att ta tid. Se till att du har en rimlig budget och att i den finns utrymme för oväntade kostnader. Vi hjälper gärna till i uppstartfasen med goda råd och idéer kring konstruktion och utformning av tillbyggnaden. Genom att ta ett steg i taget och få en byggprocess som gör rätt från början är det mest effektiva i längden.

Så startar du en tillbyggnad

Det allra första du bör göra vid tillbyggnad är att kontakta din kommun och ta reda på vad som gäller för bygglov och vilka handlingar som måste godkännas av kommunen innan byggprocessen kan starta. Exempelvis kan du behöva ha godkännande av grannar för att bygglovet ska bli godkänt. Det kan också handla om att vattenledningar och avlopp påverkas när du bygger om. Så här börjar du:

Vad vill du ha för tillbyggnad – se till att precisera vad du vill bygga och hur du vill att resultatet ska bli. Lista alla önskningar och behov, och fundera gärna igenom vad som är avgörande att du får behålla samt vad som inte är lika viktigt för dig. Du kommer säkerligen inte att kunna få allt, och att ha en prioriteringslista redan från början gör processen effektivare, mer rimlig och mer kostnadseffektiv.

Börja ta fram ritningar. Här behöver du få hjälp av en arkitekt eller ett byggföretag som kan få ner tillbyggnaden på papper. Du behöver också kontakta kommunen för att begära ut husets befintliga ritningar och handlingar. De är en viktig del i underlag om bygglov. Du behöver också få hjälp med att upprätta en kontrollplan. Kommunen har ofta mallar och underlag som du kan använda.

En viktig del är att hitta rätt hantverkare som kan hjälpa til att förverkliga de idéer om ditt hem som du har. Börja tidigt att sondera olika företag och ta in fler offerter. Kan du ha en flexibel syn på när byggarbetet ska göras så kan det ibland påverka det erbjudande du får. Fråga gärna oss, så hjälper vi gärna till med goda råd och prisbild. Här kan du läsa mer om vad du bör ställa för frågor när du sätter ihop ditt offertunderlag och utvärderar företag.

ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad

Om man gör grunden i oktober-december och tillbygget i januari-mars så kan ni använda rotavdraget båda åren för tillbyggnaden.
Vi utför alla typer av arbete och hjälper till med att komma med goda råd. Vi utför även totalentreprenad om ni så önskar, med andra yrkesgrupper som Anläggningsarbetare, Elektriker, VVS, Ventilation, Målare, Mattläggare och Kakelsättare. Alla är så klart godkända hantverkare.
Funderar ni på en ny villa/tillbyggnad från mark arbete till insättning av sista taklisten eller ska vi bygga till och renovera erat befintliga hus, kanske byta ut det gamla köket, riva en vägg för att få en öppen planlösning. Kanske bygga på en takkupa eller sätta in ett takfönster för att få in lite mer solljus.

Kontaktinformation


​​​​​​​Telefon: 0706-500 560
E-post: inbox@byggexpressen.net

Adress


ByggExpressen
Septembervägen 10
451 52 Uddevalla