Nyproduktion

Bygg ditt nya hus med Byggexpressen

Nyproduktion är möjligheten att skräddarsy ditt boende och skapa ett drömhem. Idag finns stora möjligheter att bygga miljövänligt, hållbart och skapa en låg energiförbrukning med modern byggteknik. Byggexpressen har under åren projekterat, byggt och färdigställt ett antal fritidshus och villor. Vi vet vad som krävs för ett bra resultat och hur du ser till att få en bekväm och trygg byggprocess. Funderar du på att bygga nytt och letar efter någon som kan ta helhetsansvar – eller som kan gå in på delentreprenad – kontakta oss!

Vad kostar ett nyproducerat hus?

Det är otroligt svårt att säga utan att se vilken tomt som huset ska stå på, hur många kvadratmeter huset är tänkt att vara och vilken typ av byggteknik och uppvärmningsteknik som ska användas. Är huset arkitektritat så tillkommer ofta kostnader för det, precis som för bearbetning av mark. Det finns siffror som säger runt 30 000 kronor per kvadratmeter räknat på ett hus på 125 kvadratmeter, men då är inte alla kostnader inkluderade. Det bästa du kan göra är att skanna marknaden och läsa på. Prata gärna med oss och titta på de hus som vi har hjälpt till att bygga för att få en prisuppfattning. Sedan är det bästa sättet att sätta sig ned och göra en rimlig budget.

När ska du inte köpa nyproduktion?

Om du inte uppskattar känslan av nybyggt och letar efter ett hus med mer historia, då är nybyggt självklart inte något för dig. Fördelen med nyproduktion är dock att du får ett hus utan renoveringsbehov på en förhållandevis lång tid och att du i mångt och mycket kan påverka planlösning och utseende. Väljer du nyproduktion var noga med vem som står bakom produktion och ge tid till att undersöka byggföretaget som utför nybyggnationen. Ta referenser och fråga andra kunder hur processen har fungerat. För oss är en öppen dialog och nöjda kunder det som alltid driver oss. Tillsammans med skickliga och rutinerade hantverkare och snickare så har vi levererat hus de senaste femton åren. Fråga gärna oss om offert när du funderar på att bygga hus i Uddevalla, Vänersborg eller Trollhättan.

Vad är skillnaden mellan nyproduktion och nyckelfärdigt hus?

Väljer du nyckelfärdigt hus så behöver du inte vara speciellt involverad i byggprocessen, utan kliver in som ägare när besiktning är klar och huset är klart att flytta in i. Med ett arkitektritat hus, ett så kallat lösvirkes hus, så krävs mer engagemang och du kommer att vara delaktig och aktiv i många beslut fram till färdigbyggt hus. Å andra sidan så får du alla möjligheter att skräddarsy ditt hus tillsammans med oss. Fundera igenom innan vilken lösning som passar din budget och vilka möjligheter du har att vara aktiv i byggprocessen. Vi har erfarenhet av båda typer av husbyggprocesser och kan både går in på delentreprenad eller axla huvudansvaret. Funderar du på att bygga ett sommar- eller fritidshus kan ett eller flera Attefallshus vara ett alternativ.

Bygg nytt enligt bransch- och byggregler och mycket mer därtill

Hos Byggexpressen är gällande regler den lägsta nivån för kvalitet. Vi följer Boverkets byggregler, gällande föreskrifter och står bakom branschens regler. Det innebär att alltid säkerhetsutrustning används och att du får ett byggföretag som har lika bra koll på återvinning av byggmaterial som att samordning av olika hantverkskompetenser för att få ett bra flyt i produktionen. Du får välutbildade och erfarna snickare, hantverkare, elektriker, rörmokare och murare av oss. Det ditt projekt behöver, ser vi till att lösa.

Fem goda byggråd vid nyproduktion:

Se till att lägga tid och kraft på att marken huset ska ligga på blir korrekt bearbetad, så att all matjord och vegetation tas bort. Är inte marken rätt schaktad, förberedd och husets grundplatta inte blir optimal kan det innebära att du får sättningar i huset eller att andra skador uppkommer. Vid totalentreprenad tar vi hela ansvaret, även för denna viktiga del av husbygget.

Se till att du i god tid kontaktar kommunen och bland annat får information vad detaljplanen innehåller för begränsningar. Ibland kan vattendrag och annan mark som eventuellt ligger i närheten ha regleringar i detaljplanen och påverka ditt byggprojekt. Detsamma gäller upprättande av alla handlingar som rör byggprocessen. En stor fördel att välja totalentreprenad är vi i dessa fall löser allt kring bygglov, kontrollplan och projektering.

När du väljer Byggexpressen så får du skriftliga avtal som reglerar ansvar och skyldigheter i byggprocessen. Se till att du får en trygg process med ett byggföretag som kan leverera garanti, tidplan och har referenser att visa upp. Ta gärna in flera offerter. Vi lämnar gärna kundreferenser så att du kan få en bild av hur det är att arbeta med oss.
Tänk på att det är ett stort projekt och en förhållandevis komplicerad process att bygga ett nytt hus. Ta höjd för att det kommer ta tid och att det dyker upp oplanerade saker du kommer behöva ta ställning till.

Lägg tid på uppvärmning och energiförbrukning gällande ditt nya hus. Byggs ditt hus med klimatskal är ett gott råd att se till att en trycktäthetprovning görs innan ytskikt och innerväggar är uppsatta. Det är en investering som ger dig kontroll över hur tätt husets kommer att bli och du kan minska risken för onödiga värmeläckor.

Kontaktinformation


​​​​​​​Telefon: 0706-500 560
E-post: inbox@byggexpressen.net

Adress


ByggExpressen
Septembervägen 10
451 52 Uddevalla